top of page
Търсене
  • Снимка на автораadmin

“Международния ден на ромите”

Тържеството беше посветено на “Международния ден на ромите”! Децата от ПГ 6 - 7г. група “Слънчице” и ПГ 6 - 7г. група “Балонче” се представиха чудесно. Хората по света се раждат различни и неповторими с различни традиции, обичаи и облекло. За да можеш да разбираш другите трябва да възпиташ в себе си търпение и доброта.

Децата ни показаха, че независимо от вярата и етническата си принадлежност, всички ние в ДГ "Звънче" живеем в толерантност, разбирателство и уважение един към друг!


На гости бяха г-жа Росица Иванова, секретар на НССЕИВ към Министерски съвет, и г-н Никола Петков- гл.експерт, а също и г-жа Димитринка Миленкова и г-жа Десислава Каназирова от СНЦ" Довери ми се"- гр. Самоков. С тяхната финансова помощ и подкрепа успяхме да създадем детска школа "Играя, уча и мисля с ХАБА" и нашите деца имат възможност ежедневно да играят, учейки, с настолните игри " ХАБА". На тържеството присъстваха и зам. кмета на Община Самоков г- жа Кленова, г-жа Дамянова - гл. експерт " ОМДС", г-н Мартинов и г- н Славчев- общински съветници.





0 преглеждания0 коментара
bottom of page